Informatie voor kinderen

Home > Informatie voor kinderen

INFORMATIE VOOR KINDEREN

Als je hulp nodig hebt, omdat je ergens last van hebt, en je wilt je probleem oplossen, dan kun je bij mij in therapie. Het is goed om te weten dat er kindertherapeuten zijn, die helpen om een oplossing voor je probleem te vinden. Zodat jij je weer beter kunt voelen. Ik ben zo’n therapeut. Bij mij kun je iedere week 45 minuten komen spelen, tekenen, knutselen, schilderen, toneelspelen, spelletjes doen, verhalen vertellen of naar verhalen luisteren, lekker niksen en nog veel meer. Of gewoon praten. Wat jij wilt. En ik probeer zo goed mogelijk te begrijpen wat je probleem precies is. Dus stel ik soms vragen en dan praten we wat. Als je weet wat er aan de hand is, dan ga je bedenken wat je eraan kunt doen. Daarbij help ik je.

Heel veel kinderen hebben last van:

  • Nare gevoelens: schuldgevoel, schaamte, verdriet, boosheid, eenzaamheid, heimwee of een gevoel dat er niet uit kan.

  • Ellendige gedachten: dat ze niet goed kunnen leren, dat ze niet blij mogen zijn, dat ze niet weten wat ze willen of ervan vinden.

  • Onhandig gedrag: ze weten niet hoe ze vrienden kunnen maken, ze weten het verschil niet tussen pesten en plagen, ze durven niks te vertellen of te vragen.

  • En daarom worden ze boos en krijgen steeds ruzie of juist andersom; ze worden gepest en zouden wel eens iemand heel hard willen slaan, maar ze durven niet.

  • Verslavingsgedrag: ze duimen en dan gaan hun tanden scheef staan, maar dat willen ze niet. Hoe hard ze ook proberen te stoppen met duimen….. het lukt niet.

  • Angst voor de tandarts, de dokter, de zwemles, een spreekbeurt, om een prik te krijgen, om alleen naar school te lopen, of om nog iets anders.

  • Allerlei nare dingen: bedplassen, niet durven inslapen, bang in het donker, nachtmerries of nog iets anders…..  

aar heb jij nou last van?

Wil je iets doen aan dat nare waar je last van hebt? Of vind je dat het een probleem is van je vader of moeder, broertje of zusje, of nog iemand anders?

Als je iets wilt doen, dan… 

Kun je naar mij toekomen en dan kun je praten, spelen, “wakker dromen” en luisteren naar help-sprookjes, want dan voel je je gauw wat beter.

Heel veel kinderen denken dat ze helemaal alleen hun probleem moeten kunnen oplossen. Soms heb je hulp nodig en bij mij kun je die krijgen.

Groetjes en tot gauw! Marjon

Ervaringen*: 

“Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en kom nu beter voor mezelf op. De tips en trucs hebben mij het meeste geholpen. En ik vind dat je bij Eigenwijs goede hulp krijgt”. (12 jaar)

“Marjon is een heel aardig en warm mens en ze doet er alles aan om je te helpen. De eerste keer vond ik het heel spannend, maar toen ik binnen kwam voelde ik me gelijk thuis. De therapie heeft heel veel geholpen, vooral het tekenen, het doen en de uitleg. Ik heb mijn angst overwonnen en kom nu beter voor mezelf op”. (12 jaar)

* Voor het delen van deze ervaringen heb ik toestemming gekregen van deze cliënten.
 

CONTACT

Julianalaan 21

5109 RH 's Gravenmoer

E-mailadres: info@eigenwijs-therapie.nl

Telefoon: 06-13783059

KvK:17258364

Routebeschrijving >

© 2022 Eigenwijs Therapie | Alle rechten voorbehouden | Privacy verklaring | CookiewetgevingGerealiseerd door NIKU Solutions